Verkopen: van afspraak tot klant. Nieuwe editie! In 16 filmpjes hoe het moet en niet moet

Klik hier om ONLINE te kopen

Handboek Verkopen: van afspraak tot klant

Een volledige nieuwe editie met 16 verkoopfilmpjes hoe het moet en niet moet. Meteen in klank en beeld toegang tot de praktijk uit het boek.

Ieder mens kan verkopen. Maar niet iedereen doet het op dezelfde manier. Welk verkopertype schuilt er in u? Waarin bent u sterk? Waar kunt u zich nog verbeteren? Verkopen stelt u in staat om uw specifieke verkoperkwaliteiten te herkennen en te ontwikkelen.

U leert van een eerste telefoongesprek met een onbekende een hartelijke ontmoeting te maken en legt zo de kiem voor een langdurige klantenrelatie. U oefent het goede gebruik van lichaamstaal. U leert makkelijker klantenbehoeftes ontdekken, efficiënter overtuigen en twijfels wegnemen.

Verkopen is een zeer compleet inspiratieboek. Alle denkbare vragen krijgen een antwoord in vlot geschreven stukjes die u naar wens uitkiest. De verkoper pur-sang vindt er een pak tips die hem nog beter maken. Voor beginnende verkopers is het een grote hulp bij hun eerste stappen. en zelfs wie geen vekoper is, maar in zijn beroep direct contact heeft met klanten, heeft aan dit boek veel steun.

'Dit boek staat stil bij de 'verkoper als mens' met al zijn fijngevoeligheden en kwaliteiten die hem in staat stellen de klant écht te beleven. Hard selling techniques zijn uit. Vandaag mag verkopen ook aangenaam zijn voor de verkoper én voor de klant.' Miek Vos, HR director K.U. Leuven

'Als het op verkopen aankomt, kent Geert het klappen van de zweep. Ik heb alvast heel wat van zijn praktijkervaring opgestoken.' Patrick Vanden Avenne, afgevaardigd bestuurder Vanden Avenne-Ooigem NV

'Als u als verkoper (in spe) op zoek bent naar een handleiding voor succes heeft Geert Delobelle het u aangereikt. Lezen en toepassen!' Jo Libeer, afgevaardigd bestuurder Voka-Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

Over de auteur

Geert Delobelle is docent aan de Hogeschool Katho departement HantaL en zelfstandig business consultant voor Thomas International, specialist in HR-tools. Zijn ervaring deelt hij al jaren via trainingen en advies met belangstellende verkopers en verkoopleiders. Wat hij schrijft is getoetst aan de praktijk en de kritische kanttekeningen van duizenden cursisten.

0
Nog geen stemmen